Een van de nog schaarse Georgische wijnhuizen met een biologisch keurmerk. Deze prachtige Saperavi van Biomarani is geen doorsnee Georgische wijn qua smaakprofiel. Door het biologisch telen van de druif en het volledig op natuurlijke wijze van het vergisten in de qvevri krijgt de wijn zijn eigen robuuste, maar ook eigenwijze karakter.
En op een meer ongerepte wijze van wijn maken is er bijna niet: het (niet) gebruiken van pesticiden en herbiciden volgens de biologische regels en het fermenteren van de wijn zonder toevoeging van additieven. Daar komt wel de echte kunst van het wijn maken bij kijken. Maar het is dit wijnhuis toevertrouwd en niet voor niets kenden de heren van wijngekken.nl een prachtige score van 18.3/20 en een gouden medaille toe aan deze wijn.
In de neus komt de wijn snel los, maar geeft direct bij het openen nog even zijn ruwe karakter. Het karaferen van deze wijn is dan ook aan te raden en hem even laten ademen om echt tot zijn recht te komen. En wanneer hij dan eenmaal los gekomen is, dan zijn er aroma’s van zwarte bes, romige vanille, pepermunt, en zwarte peper te onderscheiden. Een mooi complex geheel.
In de mond kent de wijn aroma’s van zwarte bes, bittere chocolade en romige vanille. Er zijn nog wel wat tannines aanwezig, maar deze zijn mooi afgerond en vormen een mooi geheel met het karakter van de wijn.
Smaakprofiel
Herkomst
Georgië
Smaak
Complex en stevig
Druivensoort
Saperavi
Drinktemperatuur
Alcoholpercentage
12,5 %
Biologische wijn
Serveertips
Als combinatie is de wijn goed samen op tafel te vinden met een mooi stuk gegrild ossenhaas of een fraai stuk wild. Er mag best iets tegen de kracht van de wijn opboksen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.